faq

1. Ce este consilierea?

“Consilierea reprezintă procesul prin care o persoană specializată numită consilier oferă suport, într-un cadru metodologic bine definit, unei alte persoane (client) care este astfel sprijinit în adoptarea unor decizii privind propria viaţă personală şi profesională. Abordarea este una de tip holistic, fiind atinse aspecte care ţin de stil de viaţă, carieră, dezvoltare personală, cu scopul atingerii unui echilibru personal.” [1]

 

2. Pot să urmez trainingul GCDF chiar dacă nu îndeplinesc cerinţele pentru certificare?

Desigur. Cerinţele respective sunt valabile doar petnru cazul în care doreşti să aplici şi să obţii certificatul GCDF. Poţi urma cursul de formare şi fără să aplici pentru certificat. Vezi inclusiv răspunsul la întrebarea nr. 4 de mai jos.

 

3. Este acest training recunoscut de MMSSF / MECTS?

În acest moment trainingul GCDF al active labs este în pregătire de acreditare ANC. Pentru  grupele care finalizează formarea în 2015 va exista inclusiv această recunoaştere (diplomă).

 

4. Pot să urmez formarea GCDF chiar dacă nu mă interesează certificatul?

Desigur, oricine poate sa urmeze programul de formare şi dacă se finalizează cu succes se obţine adeverinţa de absolvire din partea active labs. Aplicarea pentru certificatul GCDF este opţională şi ţine de decizia personală a fiecărui absolvent.

 

5. Cât costă certificarea GCDF?

Participarea la trainingul de formare GCDF al active labs implică o taxă de curs, care variază uşor în funcţie de locaţia de desfăşurare. Pentru fiecare grupă de lucru va fi anunţată. Această taxă se plăteşte către active labs (furnizor). Pentru a obţine certificatul GCDF se percepe o taxă de certificare - acum în valoare de 50 euro. Recertificarea implică o taxă de recertificare – acum 60 euro. Taxele de certificare / recertificare sunt stabilite de NBCC România şi se plătesc direct către NBCC (administratorul programului) în momentul aplicării pentru (re)certificare.  Aceste taxe sunt afişate pe site-ul NBCC.

 

6. Consilierea în carieră este ca şi cum aş merge la psiholog?

Consultantul în carieră GCDF abordează în procesul său probleme “normale” legate de viaţa personală şi profesională. Din aceasta perspectivă, dacă GCDF întrevede în procesul de consiliere aspecte care nu ţin de competenţele sale, va referi clientul către un alt specialist competent.

 

Dacă nu găseşti aici răspuns întrebărilor tale te rugăm să ne scrii. Mulţumim.

 

[1] Manualul consultantului în carieră” – Dr. Szilagyi Ana-Maria Andreea, Institutul European, 2008

Comments are closed.